De ce să mănânci micul dejun în fiecare zi?

 „Breakfast” (micul dejun în limba engleză) înseamnă „a întrerupe postul”, stare ce se instalează  pe parcursul nopții. După aproximativ 12 ore fără combustibil, este foarte ușor de înțeles de ce micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Aceasta este practic prima sursă de energie primită de organismul nostru, drept urmare micul dejun ar trebui să furnizeze nutrienții și lichidele necesare. Așadar, dacă vrei să ai energie pentru toată ziua, mănâncă dimineața.

Dacă nu mănânci nimic în această perioadă a zilei, organismul tău va fi privat de substanțele nutritive de care are nevoie pentru ca funcțiile de bază să se deruleze corect. Nivelul glicemiei din sânge va scădea și te vei simți înfometată mai rapid, iar acest lucru te va determina să mănânci mai târziu alimente nesănătoase.

Cu toate acestea, nu este important doar să servești micul dejun, ci contează foarte mult ce și cât mănânci. De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei.

Iată câteva statistici și cercetări științifice care explică în detaliu de ce este atât de important să nu ratezi niciodată această masă: 


  • Un mic dejun bogat în proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajută mult la controlarea apetitului pe parcursul zilei.
  • Studiile au demonstrat că săritul peste micul dejun are o legătură directă cu creșterea în greutate, dar și cu mâncatul în exces, în restul zilei.
  • De asemenea, oamenii de știință au descoperit că dacă vei mânca dimineața, vei reduce fără să-ți dai seama consumul caloric zilnic total.
  • Rezultatele unui studiu clinic au arătat că dacă nu mănânci micul dejun, acest obicei nesănătos prezintă o asociere directă cu un Indice mai ridicat al Masei Corporale (IMC). De asemenea, vei avea un comportament mai puțin sănătos în privința alimentației, dacă nu obișnuiești să mănânci dimineața.
  • Conform studiului “Obiceiurile europene privind micul dejun: tendințe, provocări și priorități”, realizat în 2007, 61 % dintre europeni nu servesc micul dejun mai des de o dată pe săptămână. Pentru 47 % dintre aceștia, cea mai des întâlnită scuză invocată este lipsa timpului.

SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare

- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective- 

Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu

Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.

- Cartea mea de vizita este aici

Să ne auzim cu bine sănătoși!

Marian Iancu 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.