8 elemente care îți schimbă imediat starea de spirit, pentru a fi mai fericit(ă)

Trăim într-o lume care se mișcă într-un ritm alert, și asta uneori este stresant. Este important să ai grijă de bunăstarea ta fizică și mentală.

Regăsește mai jos opt elemente care îți schimbă starea de spirit, pentru a putea gestiona mai eficient situațiile stresante:

Respiră adânc Exersează respirația conștientă, trăgând aer adânc în piept pe nas, lăsând aerul să ajungă în stomac și apoi expirând pe gură. Fie că ești la muncă sau cu alergături într-o zi aglomerată, 5-10 exerciții de respirație conștientă te ajută să îți calmezi mintea și îți oferă o pauză reconfortantă.

Programează o pauză de stretching. În loc de pauza de cafea, încearcă o pauză pentru stretching.Mișcările simple îți pot revigora mintea și relaxa tensiunea musculară. Poți face exerciții simple de întins gâtul sau brațele atunci când ești la birou sau acasă!

Fii organizatoriunde ai fi. O stare de spirit bună pleacă de la reducerea nivelului de stres. Fă-ți timp în agendă pentru a te organiza: indiferent de unde ești. Dacă petreci în fiecare zi câteva minute în liniște, pentru a-ți ordona lucrurile, starea ta generală va fi una mai bună.

Încearcă exerciții coordonate O sănătate mai bună înseamnă să ai grijă și de corp, și creier. Exercițiile care activează și partea superioară și partea inferioară a corpului în același timp, ca fandările cu ridicat greutăți, vor accelera antrenamentul și te vor stimula cerebral! Data viitoare când te antrenezi, încearcă câteva exerciții care îți stimulează coordonarea.

Zâmbește des. Corpul secretă endorfine în multe situații, de exemplu atunci când ești foarte încântat(ă)! Râsul poate duce la o eliberare mai mare de endorfine (Manninen et al., 2017). Zâmbește în fiecare zi, conștient, oamenilor. Îți poate stimula starea de spirit, iar în plus pui și mușchii la treabă! Posibil ca zâmbetul tău să schimbe și starea de spirit a celorlalți, deoarece probabil că și ei îți vor zâmbi înapoi.

Mergi în ritm alert. Crezi că un mers de două minute nu are cum să îți influențeze starea de spirit sau sănătatea?  Ia mai gândește-te! Mersul în ritm alert, chiar dacă pentru câteva minute, nu poate să fie decât un lucru bun. Chiar dacă nu ai la dispoziție decât câteva minute, fă-ți timp pentru un mers rapid. Poți reduce stresul făcând ceva diferit chiar și în casă.

Oferă-i și pielii un antrenament Produsele de calitate de îngrijire a pielii, pot avea un impact pozitiv asupra aspectului tău. Atunci când te concentrezi pe aspect mai mult timp, te poți simți mai încrezător. Fă-ți un mini-masaj facial de 2 minute acasă, exfoliind pielea cu scrub-ul tău preferat și aplicând  crema hidratantă. Un masaj facial cu produsele tale preferate este cel mai simplu antrenament!

Încearcă un antrenament rapid de tip interval. Acesta îți poate stimula nivelul de energie, eliberând endorfine în fluxul sangvin.Încearcă acest antrenament simplu:

  • Jumping jacks (30 de secunde)
  • Genuflexiuni (30 de secunde)
  • Flotări (30 de secunde)
  • Abdomene (30 de secunde)

Multa sănătate și o formă maximă să ai!

SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare

- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective- 

Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu

Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.

- Cartea mea de vizita este aici

Să ne auzim cu bine sănătoși!

Marian Iancu 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.