7 beneficii ale sportului

Nu reușești să-ți găsești motivația necesară pentru a face sport în această săptămână? Nu ești singura! Schimbarea nu e ușoară pentru nimeni!

Principalul factor motivant pentru oricine vrea să facă o schimbare a stilului de viață, ar trebui să fie sănătatea. Multe femei se motivează gândindu-se la felul în care vor arăta – și toată lumea știe că sportul te ajută să slăbești – însă beneficiile reale sunt altele și sunt mai puțin cunoscute.

Îți prezentăm cele 7 moduri în care sportul îți influențează sănătatea. Citește-le atunci când ai nevoie de motivație pentru a merge la sală sau în parc.

Inima devine mai sănătoasă. Toată lumea știe că exercițiile cardio sunt benefice pentru inimă. Explicația este aceea că inima este un mușchi și, ca orice alt mușchi, ea devine mai puternică atunci când e forțată să depună un efort mai mare. Cei care fac exerciții cardio în mod regulat au un puls mai mic în stare de repaus, iar pe termen lung acesta este un avantaj.

Pielea devine mai luminoasă. Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui, ceea ce face ca pielea să fie mai sănătoasă și mai luminoasă.

Postura este îmbunătățită. Atunci când faci mișcare în mod regulat, devii mai conștient de poziția pe care o are corpul tău în general. Îți vei da seama dacă ai o postură greșită și îți va fi mai ușor să te corectezi. În plus, vei avea mușchii spatelui mai puternici, iar asta te va ajuta să ții spatele drept. Bonus: vei părea mai înaltă.

Articulațiile capătă mai multă mobilitate. Dacă stai mult pe scaun, probabil că ai mici dureri la nivelul articulațiilor și le simți ”înțepenite”. Mișcarea te va ajuta să scapi de aceste neplăceri. În plus, articulațiile sănătoase și suficient de mobile te vor ajuta să-ți îndeplinești mai ușor sarcinile zilnice.

Ai o stare de bine. Oamenii care fac mișcare zilnic sunt mai fericiți. Explicația este simplă: în timpul antrenamentelor prelungite sau de intensitate ridicată, corpul produce endorfine, numite și ”hormonii fericirii”.

Ai mai multă energie. Activitatea fizică regulată îți mărește forța fizică și rezistența la efort. În viața de zi cu zi, acest lucru se traduce printr-o energie sporită. În plus, antrenamentele solicitante alungă insomnia și vei putea să te odihnești mai bine peste noapte.

Te simți mai puțin stresată. Mișcarea este unul din cele mai bune remedii antistres, nu numai prin hormonii care se secretă în timpul ei, ci și prin faptul că te ajută să alungi gândurile neplăcute. Diferite forme de anxietate şi depresie pot fi ameliorate cu ajutorul sportului.

SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare

- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective- 

Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu

Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.

- Cartea mea de vizita este aici

Să ne auzim cu bine sănătoși!

Marian Iancu 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.