12 Sfaturi pentru sănătatea ta
 1. Sănătatea inimii

Implicarea în activități cardiovasculare este bună pentru inima ta. Inima ta este un mușchi iar dacă îl soliciți să lucreze câteva zile pe săptămână, acest lucru, poate ajuta la îmbunătățirea ritmului cardiac. Dacă soliciți activitatea cardiovasculară în mod constant, poți scădea în general ritmul de repaus cardiac ceea ce este bine pentru sănătatea ta pe termen lung.

 1. Piele strălucitoare

Cand practici exerciții fizice, fluxul sanguin crește. Strălucirea pe care o capeți după exerciții, poate că nu durează o zi întreagă, dar cu siguranță vei arăta mai radiant  imediat după sesiune.

 1. Îmbunătățirea posturii

Exercițiile fizice practicate cu regularitate, te pot face să devii mai conștient de postura ta. Pe măsură ce câștigi încredere în corpul tău și te vei familiariza cu  mișcările, vei deveni mai conștient de ceea ce are nevoie corpul tău pentru a se simți bine. Este bine cunoscut că un alt avantaj al unei posturi corecte , te poate face să pari mai înalt.

 1. Mai puține dureri

Dacă ai articulații dureroase și rigide care sunt datorate faptului că stai pe scaun întrega zi, mișcările mai dese vor ajuta la atenuarea acestora. Articulațiile care sunt rigide, tind să devină dureroase. Pe măsură ce vei face exerciții în mod constat, mișcările vieții cotidiene, vor deveni mai ușor de realizat.

 1. Îmbunătățirea compoziției corporale

Când efectuezi exerciții fizice ca parte a stilului tău de viață, vei începe să vezi schimbările în modul în care arăți și te simți. Poți scăpa de grăsimea în exces și să câștigi masă musculară care te ajută să arăți mai bine iar corpul tău va arde caloriile într-un mod mai eficient. Având un procent mai mare de masă musculară slabă, caloriile necesare sunt doar pentru susținerea acesteia, în comparație cu altă persoană care are aceeași greutate dar cu un procent mai mare de grăsime.

 1. Te simți mai fericit

Practicarea exercițiilor fizice te poate face să te simți mai fericit în viața de zi cu zi. Unul dintre motive este creșterea numărului de endorfine atunci când ești activ. Endorfinele sunt hormonii de fericire naturali ai corpului . Acest sentiment de realizare poate adeseori să îți ofere un sentiment mai bun de bunăstare.

 1. Controlează-ți greutatea

Exercițiile fizice pot ajuta  la prevenirea excesului de greutate și la menținerea pierderii în greutate. Când practici activități fizice, arzi calorii. Cu cât faci mai multe exerciții, cu atât mai multe calorii o să arzi.

 1. Mai multă energie

Exercitiile fizice practicate în mod constant, pot îmbunătăți puterea musculară și sporesc rezistența. În timpul exercițiilor, corpul tău trebuie să livreze oxigen și nutrienți către țesuturi pentru a ajuta sistemul cardiovascular să lucreze mai eficient. Atunci când inima și plămânii lucrează mai eficient, ai mai multă energie pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice.

 1. Concentrare maximă

Exercițiile fizice practicate în mod constant, pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului. Diferite studii au demonstrat că exercițiile cardiovasculare pot crea celule cerebrale noi ( neurogeneza) și îmbunătățesc în general,  performanța creierului. Studiile sugerează că exercițiile fizice mai intense pot crește de asemenea nivelul  unei proteine  derivate din creier( cunoscută sub numele  de BDNF -“Factor neurotrofic derivat din creier”). Se presupune că BDNF ajută la luarea deciziilor și la o ușurință în procesul de învățare.

 1. Mai puțin stres

Exercițiile fizice acționează la înlăturarea temporară a stresului zilnic. Atunci când practici exerciții fizice sau faci activități distractive, nu te mai gândești la lucrurile dificile din viața ta. Dacă reușești să ieși din rutina zilnică și să îți acorzi mai multă atenție, poți reduce sentimentul de stres. Mai puțin stres, poate ajuta la scăderea în greutate deoarece mulți oameni au tendința de a mânca nesănătos pentru a combate stresul.

 1. Întâlnește noi oameni

Exercițiile fizice îți pot oferi oportunitatea de interacțiune socială care, altfel, poate lipsi din viața ta. Începerea unei noi activități te poate ajuta să îți găsești un cerc de prieteni sau să îți poate oferi  oportunitatea de a întâlni vechi prieteni. De obicei, ieșim la masă atunci când  dorim să interacționăm cu alți oameni, dar și practicarea exerciților fizice ne oferă această oportunite iar în plus, este mult mai bine și pentru talia ta.

 1. Somn mai bun

Faptul că ești activ, te poate ajuta să-ți îmbunătățești  somnul. Exercițiile fizice ajută la creșterea temperaturii corporale. Pe măsură ce acesta revine la normal, te simți relaxat și pregătit de somn.

SUPORT PENTRU TINE:
- Dacă ai nevoie de susținere și un plan alimentar care să te ajute să obtii anumite obiective țintă, te pot ajuta. Nu ezita să mă contactezi pentru orice întrebare

- Beneficiază gratuit, de o evaluare de wellness online (20 minute) și primește sfaturi personalizate pentru atingerea propriilor obiective- 

Dacă nu suntem prieteni pe facebook, mi-ar placea să devenim și astfel să nu pierzi foarte multe informații și noutăți. Accesează acum www.facebook.com/iancu.m.ionut sau caută pe facebook grupul In Superforma Tot Anul (click aici), solicită intrarea în grup, iar la întrebarea cine te-a invitat, scrie Marian Iancu

Ai nevoie de inspirație? Accesează câteva istorii de succes aici.

- Cartea mea de vizita este aici

Să ne auzim cu bine sănătoși!

Marian Iancu 

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.